Corfu

Corfu

Corfu is het meest noordelijke Griekse eiland in de Ionische zee, en wordt door een zeestraat gescheiden van Albanië, die slechts 2 kilometer breed is.

Corfu is een erg afwisselend eiland. Dat merk je niet alleen aan het landschap en de natuur, maar ook aan de vakantiemogelijkheden.

Het noorden is bergachtig, heeft erg mooie baaien, en authentieke en gezellige dorpjes. Een ideale regio om te wandelen of te mountainbiken.

Het midden van Corfu is wat meer heuvelachtig, heeft een unieke natuur, en is misschien wel het meest rustige stuk van het eiland.

Het zuiden wordt gekenmerkt door een grote laagvlakte, en met veel Olijvenbomen en de Cipressen, en staat ook weer bekend om de mooie en unieke natuur.

Afwisselende vakantie op Corfu

Na Kefalonia, is Corfu het grootste eiland in de Ionische zee, met Corfu-stad, of Kerkyra, als de hoofdstad.

Deze stad heeft een mooi centrum, en veel bezienswaardigheden, zoals de forten, de vele kerken en musea en de authentieke huizen, hoewel er natuurlijk ook moderne architectuur te vinden is.

De stad is ook een redelijk grote havenstad.

Het centrum is echt zo’n gezellig centrum, waar je heerlijk kunt flanderen tijdens je vakantie, met leuke winkeltjes, bars en restaurants, je kunt hier dus ook genieten van de lokale lekkernijen, en diverse markten.

Meest bezienswaardig in de stad zijn het Venetiaanse fort, en de oude stadsmuren. Uniek aan deze stadsmuren zijn de wandelpromenades die over de stadsmuren zijn aangelegd. Dat moet je dus een keer beleefd hebben!

De stad is ook het toneel van één van de grootste evenementen op Corfu en in Griekenland, het Grieks Orthodoxe Paasfeest.

Het is het grote middelpunt van de paasviering in Griekenland, met veel verschillende evenementen, waar dan ook veel toeristen en bezoekers uit Griekenland en van over de gehele wereld op af komen, om hier Pasen te vieren.

Een ander leuk evenement, is het Corfu festival, waar internationale muzikanten te horen en te zien zijn. Dit evenement vindt doorgaans in Juli plaats.

De groene parel

We hebben zojuist al laten weten, dat de natuur op het eiland uniek is. Corfu wordt ook wel de groene parel genoemd, en daaruit blijkt al wel, dat het eiland, zeker in vergelijking tot andere eilanden in Griekenland, erg groen is, en dus ook veel natuur te bieden heeft.

Dat merk je overal op het eiland, en wie er oog voor heeft, zal dan ook bijzondere planten en dieren zien.

Eén van de meest bekend plekjes op het eiland, is zonder twijfel Paleokastritsa. Hier staat het oude kasteel, en de twee naast elkaar liggende baaien, hebben zeer helder water, en zijn dus geschikt voor veel watersporten, waronder duiken.

Een andere bezienswaardigheid is het paleis van Sissi, de voormalige keizerin van oostenrijk. Je kunt dit paleis tegen een vergoeding bekijken.

Ook leuk, is een excursie naar het dichtbij gelegen Albanië, maar denk er wel aan om geldige identiteitspapieren bij je te hebben!

Vanaf Corfu kan je in een uur varen met de veerboot, de Albanese stad Sarande bereiken.

Daarmee blijkt al weer, dat Corfu niet alleen erg afwisselend is voor wat betreft landschap en natuur, maar ook een afwisselende vakantie te bieden heeft.