Chersonissos

Chersonissos

Chersonissos. En dan horen we iedereen denken “Oh Oh Cherso”, en daar zit eigenlijk ook wel weer wat waars aan, maar Chersonissos is natuurlijk nog veel meer, hoewel eigenlijk ook weer niet.

Eerlijk is eerlijk, Chersonissos is DE Badplaats op het mooie eiland Kreta, en dat merk je vooral in de maanden juli en augustus, als het plaatsje, de barretjes, het strand, en natuurlijk het bekende waterpark Star Beach, afgeladen zijn met vooral jonge toeristen, en heel veel jonge Nederlanders.

Men zegt wel, this is the place to be, maar voor wat betreft Chersonissos en de Nederlandse jeugd, klopt dat ook daadwerkelijk.

Wat de zogeheten Ballermann voor de Duitsers is, is Chersonissos voor de Nederlanders.

Een feestparadijs. Hier kom je de vakantie doorbrengen als je van zon en zee wilt genieten. Tenminste als je daar nog tijd voor hebt tussen al het feesten, en de leuke, lieve leeftijdsgenoten. Want de jeugd die hier komt, heeft natuurlijk geen oog voor de mooie natuur, en de bezienswaardigheden op Kreta, en houden zich vooral bezig met feesten, en alles wat daar vandaag de dag bij hoort.

Star Beach en de Bio Bio in Chersonissos

Dat feesten wordt natuurlijk vooral gedaan op het strand, en vooral in Star Beach, waar het iedere dinsdag, donderdag en vrijdag groot feest is, en waar de party al om 6 uur ’s avonds begint.

Hier komen de beste DJ’s voor je optreden, en overigens dat feest, die party, dat vindt plaats in de buitenlucht, in het waterpark, direct aan zee.

Op zich natuurlijk een unieke locatie, maar we hebben toch het gevoel dat er weinig bezoekers van de feesten zijn, die voor deze prachtige locatie oog hebben.

Let wel, er valt hier natuurlijk nog veel meer te doen dan alleen de feesten, want overdag kan je hier heerlijk op het strand in de zon liggen, en uitrusten. En vanzelfsprekend is er ook veel cultuur in en rond de badplaats, en zijn er diverse indrukwekkende bezienswaardigheden.

Vaak zijn er ook parties die al ’s middags beginnen, zoals de beroemde schuimparties, die vaak om 4 uur ’s middags beginnen, en regelmatig worden gehouden.

Wil je toch ergens anders uitgaan, dan kunnen we de Hof van Holland aanbevelen, met veel Nederlandse muziek, Bio Bio en ook Slam Cafe is erg geliefd.

Veel Grieken gaan overigens naar bekende clubs als Status en Paradiso.

De meeste clubs en dergelijke hebben een gratis entree, behalve de grotere discotheken Matrix en Amnesia.

Kortom, Chersonissos is eigenlijk alleen maar feesten, en zeker geen bestemming voor gezinnen met kleinere kinderen.