wintersport griekenland

Wintersport in Griekenland

Wintersport in Griekenland, de meeste mensen boeken echtereen strandvakantie naar het zonnige Griekenland, maar het is toch ook echt mogelijk om te kiezen voor een wintersport vakantie in dit Zuid-Europese land.

Tijdens een wintersport vakantie in Griekenland, leer jij het land op een geheel nieuwe manier kennen. En laten we het zo zeggen, dat zal een aangenaam verraste ervaring zijn.

Dit prachtige land beschikt over meerdere skigebieden, waar jij vol op gebruik van kan gaan maken. Het zal een unieke en onvergetelijke ervaring gaan worden. Daarnaast kan er ook nog eens genoten worden van de overheerlijke Griekse keuken, wat wil je nu nog meer?

Faciliteiten in Griekenland
Griekenland is natuurlijk geen groot wintersport land, maar kent wel zes verschillende skigebieden. In dit artikel vertellen wij meer over een aantal van deze skigebieden. Deze gebieden hebben wel één ding gemeen, ze liggen allemaal op het Mt. Parnassos gebergte,  de Mt. Helmos berg of het Pindos gebergte.

Wintersport in Griekeland – beste skigebieden

Chelmos – Kalavrita
Ga naar de Griekse streek Peloponnesie, hier is namelijk het mooie skigebied Chelmos – Kalavrita te vinden. Dit wintersport gebied beschikt over twaalf kilometer aan pistes en maar liefst zeven skiliften. Deze lift brengt de wintersporter naar een maximale hoogte van 2340 meter.

De pistes zijn opgedeeld in blauwe, rode en zwarte pistes. Er ligt bijna vier kilometer aan blauwe piste, zes kilometer aan rode piste en ruim twee kilometer aan zwarte piste. De skipassen zijn verkrijgen vanaf twintig euro en lopen tot een maximaal bedrag van 25 euro.

Kaimaktsalan
Een andere geweldig skigebied in Griekenland is Kaimaktsalan. Dit wintersport gebied is te vinden in de streek bij Mt. Voras. Dit gebied ligt aan de grens van Macedonië. De winterzon in Kaimaktsalan is puur genieten en zeker de moeite waard.

Dit wintersport gebied kent een totaal van elf pistes. Het gaat om vier blauwe skipistes, vier rode skipistes en drie groene skipistes. Daarnaast is het ook mogelijk om te langlaufen in Kaimaktsalan.