Dekking Contant Geld

Dekking contant geld reisverzekering

De financiële situatie in Griekenland is nog altijd onzeker. Ook voor reizigers is het nog het steeds lastig om te pinnen (ECB heeft besloten geen extra geld beschikbaar te stellen). Ook betalen met een betaalpas of creditcard is niet altijd mogelijk. Daarom geldt het advies om zoveel mogelijk contant geld mee te nemen voor uw vakantie, of in ieder geval genoeg om uw vakantie in Griekenland door te komen. Een aantal verzekeraars heeft besloten om de dekking van contant geld (reisverzekering) te verhogen.

Contant geld meenemen naar Griekenland is niet risicoloos, daarom verhoging

Het meenemen van veel contant geld neemt de nodige risico’s met zich mee. Omdat de financiële situatie in Griekenland niet al te best is, is er kans op criminaliteit zoals berovingen. Om verzekerden tegemoet te komen hebben een aantal reisverzekeraars hun voorwaarden aangepast. Voor Griekenland gelden tijdelijk andere bedragen dan normaal het geval is. Per verzekeraar verschilt hun hoeveel contant geld verzekerd is, bij sommige verzekeraars is het bedrag verdubbeld. Voor verzekerden die reeds op vakantie zijn in Griekenland is de dekking aangepast, zodat ook zij een hoger verzekerd bedrag aan contanten bij zich kunnen hebben.

Voorbeelden van verzekeraars die de dekking van contant geld hebben verhoogd

Aegon
Indien u voor 1 september afreist naar Griekenland, dan is de dekking voor contant geld 700 euro. Het is mogelijk om de vakantie naar Griekenland te annuleren met de annuleringsverzekering van Aegon indien u liever niet meer naar Griekenland op vakantie wilt gaan.

Allianz Global Assistance
Allianz heeft normaal een dekking van 750 euro, dit is nu tijdelijk 1500 euro. Mocht u geen dekking hebben voor contant geld, dan is tot 750 euro alsnog gedekt. Heeft u een reisverzekering bij Allianz, informeer dan voordat u op reis gaat wat de voorwaarden zijn van de dekking van contant geld. Allianz houdt de situatie in Griekenland in ieder geval scherp in de gaten.

Europeesche Verzekeringen
Normaal vergoedt de doorlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen maximaal 500 euro per polis. Voor Griekenland is dit tijdelijk verhoogd naar 500 euro per persoon. Het maximum is nu 1000 euro per polis. Zorg er wel voor dat de dekking “geld” is gekozen.

Geld & Woning
Geld & Woning heeft het verzekeringspakket tijdelijk met 1250 euro verhoogd. De standaard dekking bedraagt daarmee nu 1500 euro per reis voor alle verzekerden tezamen bij verlies of diefstal van contant geld. Mocht de aanvulling “geld en cheques” ook gekozen zijn, dan bedraagt de dekking nu 2000 euro per reis voor alle verzekerden tezamen bij verlies of diefstal van contant geld. De wijziging geldt alleen voor Griekenland.

Nationale Nederlanden
Standaard gedekt: 250 euro per verzekerde, per reis
Maximale dekking die kan afgesloten worden: 750 euro
Tijdelijke wijziging: Verdubbeling, standaard is nu 500 euro, maximale dekking 1500 euro

Univé
Univé heeft een maximum van 350 euro voor de verzekering van bagage. Ook is er een maximaal uit te keren bedrag van toepassing, dit is 750 euro per jaar per polis. Dit maximum is niet van toepassing op vakanties naar Griekenland. Bijvoorbeeld 3 personen zijn nu voor 3 x 350 euro = € 1050 euro verzekerd.

Wat moet ik doen als mijn geld gestolen wordt op vakantie?
Zodra u erachter komt dat uw geld gestolen is moet u aangifte doen bij de politie in Griekenland. Ook is het belangrijk dat u al uw pinbonnen goed bewaard. Dit zijn twee belangrijke zaken die echt nodig zijn wanneer u schade wilt claimen bij uw verzekeraar. Natuurlijk moet u dan hier wel verzekerd voor zijn. Omdat slechts een aantal reisverzekeringen contant geld standaard dekt en bij veel verzekeraars een extra module afgesloten moet worden voor de dekking van contant geld, doet u er verstandig aan voordat u op vakantie gaat te controleren bij uw reisverzekeraar hoe u verzekerd bent.

Voorkomen is beter dan genezen
Verzekeraars eisen van u als verzekerde dat u de beste voorzorgsmaatregelen neemt om schade te voorkomen. Daarom is het erg belangrijk om uw contante geld op een plaats te bewaren waar dit het meest veilig is. Mocht u overnachten in een hotel, huur dan een kluisje. Sommige campings verhuren kluisjes bij de receptie. Daarnaast kunt u het geld het beste onder meerdere reisgenoten verspreiden. Hierdoor verkleint u het risico van verlies en diefstal.