Lesbos

Lesbos

Lesbos is een sfeervol eiland, dat tussen Chios en Limnos ligt, niet al te ver van de kust van Turkije.

Wellicht is Lesbos wat minder bekend als vakantiebestemming, maar het is toch het op drie na grootste eiland van Griekenland, en het eiland biedt niet alleen maar perfecte omstandigheden voor een strandvakantie.

Het binnenland, en dat is één van de grote kenmerken van Lesbos, is begroeid met Pijnbomen en Olijfbomen, en is grotendeels bedekt met heuvels, veelal zachtjes glooiend, en enkele bergen die de 1.000 meter hoogte niet te boven komen.

Bijkomend voordeel, en dat is toch wel erg prettig als je en keertje van de stranden weg wilt om het binnenland te ontdekken, zijn de goede infrastructuur en en veelal goede wegen.

Het binnenland, maar ook de kusten, lenen zich ook erg goed voor wandelingen, en tochten op fiets of mountainbike.

Lesbos is bekend om kwaliteit

Kwalitatief zijn de vakanties hier normaliter erg goed, en Lesbos is dan ook zo’n eiland, dat weliswaar niet echt bekend is, maar waar vakantiegangers graag nog een keerjtj terug komen.

Het eiland staat ook wereldwijd bekend om de goede kwaliteit van de olijfolie, maar ook om de tafelolijven, en de, vaak huisgemaakte, kaas. Iets compleet anders, dan je als zogenoemde Griekse kaas bij ons in de supermarkten koopt.

Een bezienswaardigheid die je moet gaan bekijken als je op Lesbos de vakantie komt doorbrengen, is het versteende woud.

De Sequoia’s zijn, tijdens vulkaanuitbarstingen in het verleden, bedekt met lava en as, en door de erosie weer zichtbaar geworden. Daarnaast, maar dat zie je al op weg naar het versteende woud, is ook het landschap erg mooi, en afwisselend.

Veel BezienswaardighedenEn het eiland staat bekend om maar liefst zes geneeskrachtige bronnen, hetgeen natuurlijk te maken heeft met de geologische activiteit uit het verleden.

De hoofdstad van Lesbos is Mytilini, en is een redelijk grote plaats met 30.000 inwoners.

Een gezellig stadje, bijvoorbeeld aan de haven, maar ook in het centrum en aan de boulevard, met de typische Griekse sfeer. Bezienswaardig bij Mytilini zijn de oude burcht en een aantal musea.

Maar ook het stadje zelf is een bezienswaardigheid, met de huizen, met veelal rode luiken en oranje daken.

Een echte bestemming, als je wel wilt genieten van zon, zee en strand, en de Griekse sfeer, maar toch niet wilt verblijven in de drukke toeristencentra.