Larissa

Larissa

De stad Larissa, ligt op de vruchtbare vlakte van Thessalië, en is de grootste stad in het gebied.

Larissa werd, en dat wordt geconcludeerd op basis van vondsten, al rond het jaar 2000 voor Christus gesticht, en kende een grote bloei in de 5e en 6e eeuw voor Christus.

Doordat de stad, en de regio, dus al vroeg erg belangrijk was, worden nog steeds belangrijke archeologische vondsten gedaan. Zo werd in 2006 door archeologen een beeld opgegraven van de jachtgodin Artemis. Het beeld is naar alle waarschijnlijkheid ruim 2000 jaar oud.

En door deze opgravingen en overblijfselen uit de oudheid, zijn er ook veel bezienswaardigheden in Larissa, waardoro het ook een indrukwekkende vakantiebestemming is.

Larissa was in de oudheid al belangrijk

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden, is het oude theater, zoals gewoonlijk in de oudheid, in de openlucht gebouwd.

Hier zijn diverse archeologische opgravingen geweest, met diverse aansprekende vondsten.

Vanzelfsprekend kan je het theater bezoeken, en er worden ook excursies aangeboden. Zeker goed om te doen, als je meer wilt weten en ontdekken.

En zo valt er natuurlijk in en rondom Larissa nog veel meer te zien.

Zeker een bestemming die de moeite waard is, en ook de omliggende regio is de moeite waard, alhoewel dit geen echt populaire vakantiebestemming is.

Voordeel daarvan is natuurlijk, dat het ook een stuk rustiger is dan de bekende bestemmingen in Griekenland, en dat je dan ook overal rustig kunt rondkijken.

Larissa heeft ook een leuk centrum, met diverse leuke winkeltjes, maar dan wel typisch Grieks, en natuurlijk, zoals in veel gedeelten van Griekenland, diverse goede restaurants, met authentieke en typisch Griekse gerechten.

Ook als je vanuit een ander gedeelte van Griekenland, een dagje naar Larissa wilt, dan is dat goed mogelijk.

Vooral met de trein is de stad makkelijk bereikbaar.

Overigens, is er nog een bekende Larissa in Griekenland. Geen stad, maar de burcht ten westen van Argos, op het halfeiland Peloponnes.

Ook dit is een indrukwekkende reisbestemming.

Let dus bij het boeken van een reis, wel goed op naar welk gedeelte van Griekenland de reis gaat!