Malia

Malia

Malia, Kreta

Het gezellig badplaatsje Malia, ligt op het eiland Kreta, in de gemeente Hersonissis. Het dorpje ligt aan de noordkant van het eiland, op ongeveer 37 kilometer van het internationale vliegveld bij Heraklion. Je kunt een all inclusive vakantie Malia boeken want in deze gezellige badplaats vind je diverse all inclusive resorts en hotels. Het is een heel andere bestemming dan bijvoorbeeld Zakynthos. Het is een plek mede gericht op de jeugd.

Heraklion

Dat is ook het vliegveld waar de meeste toeristen aankomen, op weg naar Malia. En na ongeveer 30 minuten rijden, mits er veel vakantiegangers onderweg moeten worden afgezet, bereik je het gezellige dorpje.

Niet ver van Malia, het maakt deel uit van dezelfde gemeente, ligt de bekende badplaats Chersonissos, en ook andere badplaatsen als Stalis, Gouves en Kokini Chani, zijn niet ver.
Je zit hier dus als het ware midden in het watersportgedeelte van Kreta.

Malia heeft mooie stranden

Malia zelf staat bekend als een gezellig dorpje, met erg mooie zandstranden, en een soms erg druk uitgaansleven, met vooral jeugd van de Britse eilanden.

Drukke badplaats

Malia staat bovendien bekend als de op één na drukste badplaats op Kreta. Het is de perfecte plek voor een jongeren vakantie.
Doordat er veel jeugd komt in Malia, en jong volwassenen, kan niet iedereen deze drukte waarderen. Je moet hier dan ook niet heenkomen als je van de stranden en de rust wil genieten. Maar daarentegen, wil je feesten in de vakantie, dan is Malia een perfecte bestemming!
Wel moeten we er bij vermelden, dat er ook rustigere weken zijn, aangezien het seizoen hier loopt van april tot oktober.

Het Hoofdstrand

Het populairste strand in Malia, is het hoofdstrand, en hier worden, vooral in de zomer, regelmatig strandfeesten georganiseerd, waar het soms wild aan toe kan gaan.

Bezienswaardigheden

Veel bezienswaardigheden heeft Malia niet te bieden, wel een erg mooi kerkje, Argoi Pantes, op het eilandje voor de kust. Het kerkje kan je overigens niet van binnen bekijken, maar je kunt er wel heen zwemmen, wat natuurlijk ook weer een leuke ervaring is.

Meer bezienswaardigheden zijn er natuurlijk op de rest van Kreta te vinden, en voor deze ontdekkingsreizen is Malia dan wel weer perfect, door de centrale ligging en de goede wegen die van hier naar andere delen van Kreta lopen.
Overigens liggen er op ongeveer drie kilometer van het dorpje, opgravingen van een Minoïsche paleis.