Lefkas

Lefkas

Lefkas, een Grieks eiland in de Ionische zee, staat bekend als een heerlijke vakantiebestemming voor de zomervakantie, met witte stranden, en witte rotsen, zoals bijvoorbeeld bij Kaap Lefkatas. Veel mensen boeken hier hun all inclusive vakantie Griekenland.

Het eiland Lefkas is één van de meest bergachtige eilanden in de Ionische zee, met als hoogste berg de Elati, van 1158 meter hoog.

Natuurlijk staat ook dit Griekse eiland vooral bekend om de mooie stranden, zoals het strand Porto Katsiki, wat algemeen gezien wordt als één van de allermooiste stranden van geheel Griekenland.

Toch is Lefkas veel minder toeristisch als andere eilanden, en helaas nog steeds niet echt bekend, wat natuurlijk een voordeel kan zijn als je op dit mooie eiland de vakantie komt doorbrengen. Het is ook een prima plek om een all inclusive vakantie met baby door te brengen. Het is er lekker rustig en er zijn op dit mooie eiland diverse all inclusive hotels en resorts waar ouders met jonge kinderen van harte welkom zijn.

Het prachtige eiland Lefkas

Porto Katsiki mag dan wel erg mooi zijn, erg veel faciliteiten zijn er niet, en je kan het dan ook niet vergelijken met de faciliteiten op eilanden als Kreta en Rhodos, maar het uitzicht dat je vanaf Porto Katsiki hebt, maakt enorm veel goed. Erg indrukwekkend is natuurlijk de lange trap, waarmee je het veel lager gelegen strand kunt bereiken. Andere stranden zijn overigens Egremni, Agios Nikitas en Kathisma.

De belangrijkste badplaats op Lefkas, is het schattige dorpje Nidri, dat aan de oostkust van het eiland ligt, met diverse barretjes en restaurants, en enkele winkeltjes, en waar het in de zomermaanden gezellig druk kan zijn, zonder dat je overlopen wordt door de vele toeristen.

Vanuit Nidri heb je overigens een prachtig uitzicht over de Vlicho baai, en de eilanden voor de kust, zoals Madouri en Skorpidi.

Meer bezienswaardigheden in Lefkas.

Nidri is ook de belangrijkste veerhaven van Lefkas, met diverse bestemmingen, maar ook boottochten naar Vathy en Spatochori zijn mogelijk, en een absolute bezienswaardigheid zijn de watervallen die je na een wandeling van ongeveer 4 kilomter kunt bereiken.

Nadeel is wel, dat er direct bij Nidri geen goede stranden zijn.

Een ander leuk dorpje op lefkas, is Vasiliki dat in het zuidwesten van het eiland ligt, aan een grote baai, met een wit strand dat kilometers lang is.

Hier dus wel strand, en Vasiliki is ook een uitstekende bestemming voor surfers.

Dit dorpje heeft ook veel barretjes en restaurants, en is ook erg gezellig, maar niet te druk.

Naast surfen en zwemmen, zijn hier nog diverse andere watersporten mogelijk, zoals onder andere waterfietsen of parasailen.