Mykonos

Mykonos

Mykonos is een eiland met een mooie combinatie van moderne en oude architecturen, en is misschien wel één van de meest modern oogende eilanden in Griekenland. Toch is de authentieke oude sfeer behouden gebleven, en Mykonos is dan ook een heerlijke vakantiebestemming.

Geen echt hoge bergen, maar het eiland is hier en daar wel rotsachtig, met veelal lagere heuvels.

Deze rotsachtige heuvels zijn, samen met de werkelijk prachtige stranden, het grote kenmerk van Mykonos, en de reden waarom zo veel toeristen naar dit schattige eiland komen.

Door de grote hoeveelheden toeristen die Mykonos aandoen, zijn ook de faciliteiten goed, en het nachtleven is dan ook erg spectaculair.

Het witte Mykonos

Mykonos mag dan een goed uitgaansleven hebben, en modern zijn, de traditionele witte kleur is overal behouden gebleven, en dat geeft het eiland zo’n typische vakantiesfeer.

Overigens zie je ook regelmatig felle en contrasterende andere kleuren, bijvoorbeeld op de luiken van de huizen, de daken of de deuren.

Maar wit is niet het enige dat traditioneel is op het eiland.

Over het eiland kan je namelijk meer dan 800 kerkjes en kapellen vinden, wat natuurlijk weer te maken heeft met het geloof, dat hier altijd al erg belangrijk is geweest, en waardoor er ook veel te zien is.

Aan die kerkjes en kapellen, want daar zijn sommige juweeltjes, maar ook aan de lokale tradities, de feesten en de evenementen.

Ook daaraan zien je overigens vaak weer de witte kleur, maar er zijn ook kappelletjes met fel gekleurde delen, in rood, geel of blauw.

Ook de hoofdstad van Mykonos, Chora, is een prachtige stad, een absolute bezienswaardigheid. De oude vissersboten, en de moderne jachthaven gaan hier nagenoeg zonder grenzen in elkaar op, en daar zie je weer de unieke combinatie van het oude en de moderne tijd.

Het centrum van de stad staat bekend om de steegjes, de ook weer witte huizen, de kleine winkeltjes en restaurants, en op straat kom je veel folkore en kunst tegen.

Kom je naar Mykonos om te feesten, dan heb je overigens ook het juiste eiland uitgekozen, want dit eiland staat internationaal bekend als een feestbestemming, met bijvoorbeeld Paradise Beach en Alefkandra.