Zakynthos

Zakynthos

Vakantie Griekenland, Zakynthos.

Zakynthos is het zuidelijkste eiland in de Ionische zee, en staat bekend als een erg prettige vakantiebestemming. Veel families vieren hun familie vakantie. Dat komt enerzijds door de goede all inclusive hotels en dergelijke, maar ook door de buitengewoon mooie zee en natuur. Zakynthos is een ideale locatie voor een all inclusive vakantie Griekenland.

Het westen van Zakynthos

Vooral het westen van Zakynthos, bestaat uit kalkachtige rosten. Dit is een bijzonder mooi gebied, met indrukwekkende rotsformaties, grotten en doorgangen door de rotsen, waardoor vaak de zee stroomt..
De westkust van het eiland is erg grillig, met rotsen en kliffen, met daartussen prachtige strandjes, die helaas alleen vanaf de zee te bereiken zijn, en vaak erg slecht vanaf het land.

Het bekendste voorbeeld is Navagio beach. Een bezienswaardigheid die je moet gaan zien als je op Zakynthos bent, en een heerlijk plekje om van de zon en de zee te genieten.

Het prachtige Zakynthos

Zakynthos is één van de grotere eilanden in de Ionische zee, en de hoofdstad Zakynthos-stad, een mooie oude stad, staat bekend om de Italiaanse invloed. Dit is ook de plek waar je veel bezienswaardigheden kunt vinden, zoals het Byzantijnse museum, het Solomons museum, de Agios Dionysos, en het Venetiaanse kasteel, Kastro, dat hoog boven de stad staat, en dus ook een fenomenaal uitzicht biedt over de stad en de zee.

Laganas

Een ander leuke plaats is Laganas. Dit is de meest toeristische bestemming op Zakynthos, met talloze barretjes, restaurants en fastfood restaurants, en natuurlijk souvenier winkeltjes. Een leuke plek om te winkelen of gewoon wat rond te lopen.
De café’s en bars hebben vaak een wat ander uiterlijk dan je zou verwachten. En dat komt grotendeels door de vele Engelse toeristen die hier komen. Het is er overigens ook niet minder gezellig om.

Andere badplaatsen Zakynthos

Andere badplaatsen op het eiland zijn onder andere Argrassi, Agios Sostis, Alykes en Tsilivi. De laatste twee dorpjes zijn voornameleijk bekend bij surfers, die hier nagenoeg ideale omstandigheden kunnen vinden.

Is dat alles wat Zakynthos te bieden heeft?

Nee, want zoals het hoort, komt het allerbeste aan het einde. En dat zijn zonder twijfel de magnifieke Caretta Caretta. Met een andere benaming wel de Loggerhead schildpadden genoemd, die voornamelijk in het beschermde natuurpark leven in de golf van Laganas.
Eén van de mooiste natuurparken in Griekenland, dat verdeeld is in drie zones, A, B, en C.

Zone A ligt aan de oostkant van de baai, en langs de kust van Gerekas naar Kalamaki. Het is het gebied met veel belangrijke broedplaatsen van de schildpadden, zoals de stranden bij Dafni en Sekania.
Zone B ligt in het midden van het natuurpark, met Laganas en Marathonissi, een eiland.
Het westelijke kustgebied, van Agios Sostis tot aan het strand van Keriou, is zone C.
Het natuurpark is trouwens speciaal gemaakt ter bescherming van de schildpadden.

Zakynthis is zeker niet het bekendste eiland in de Griekse Archipel, dat is natuurlijk goed voor de schildpadden, en het is zonder twijfel, één van de mooiste eilanden in de Griekse archipel. Een ideale plek voor een all inclusive vakantie Griekenland.

One thought to “Zakynthos”

Reacties zijn gesloten.