Parga

Parga

Het leuke badplaatsje Parga, ligt in de provincie Epirus. Parga is een redelijk populaire badplaats, en in de zomermaanden kan het dan ook wel eens erg druk zijn.

Niet alleen met vakantiegangers, want ook de Grieken zelf kunnen Parga waarderen, en voor de inwoners van de regio is het natuurlijk een bijzonder fijn strand.

Kom je als vakantieganger, dan kom je normaliter aan op de internationale luchthaven Aktion Airport in Prevezaa, maar dan is het toch nog wel een stukje rijden naar Parga, want de afstand bedraagt 62 kilometer.

Ook kan je naar Corfu reizen, en dan met de veerboot Parga aandoen.

Door deze centrale ligging, is de badplaats niet alleen populair als vakantiebestemming, want ook veel vakantiegangers strijken neer in omliggende dorpen, of komen een dagje vanaf Corfu.

De mooie stranden in Parga

Parga staat om de erg mooie stranden bekend, doorgaans schoon en goed onderhouden, en ook het plaatsje zelf is erg leuk, met het authentieke centrum, en het prachtige oude kasteel.

Het stadje ligt niet ver van de haven, en het is zo’n mooi Grieks dorpje, met witte huizen, en rode daken, terwijl er toch ook veel gekleurde huizen zijn.

Een mooie mengelmoes van verschillende sferen, die je vooral zult zien tijdens de zonsondergang en zonsopkomst, als het licht bijdraagt aan de speciale sfeer.

Ga je naar het strand, kan je ook een keertje naar het kleine eiland Panagia, dat in het centrum van de baai ligt, en waarheen je zelfs kunt zwemmen.

Buiten het kasteel, en het centrum, zijn er nog twee mooie kerkjes in Pagra, maar daar houden het aantal bezienswaardigheden ook mee op.

Wel is het een leuk en levendig stadje, dat aan de ene kant wat dromerig en oud overkomt, maar je aan de andere kant ook weer moderne kanten zal laten zien.