Rhodos

Rhodos

Rhodos is het mytische eiland, dat al in de oudheid bekend was. Zo zou hier volgens de overlevering en de Griekse mythen, een gigantisch groot beeld gestaan hebben, over de ingang van de haven, de Kolossus van Rhodos.

Het was één van de zeven antieke wereldwonderen, en spreekt ook vandaag de dag nog veel mensen aan.

Ook de onstaansgeschiedenis van Rhodos, althans volgens de mythologie, spreekt tot de verbeelding.

In het begin verdeelde de Griekse oppergod Zeus namelijk de wereld onder de goden, maar vergat de zonnegod Helios een deel te geven. Door magie rees toen het eiland Rhodos op uit de zee, en dit prachtige eiland werd aan Helios gegeven.

Ga je op vakantie naar dit Griekse eiland, dan zal je overigens overal op het eiland overblijfselen zien van de geschiedenis van Rhodos, die natuurlijk veel breder is dan alleen de antieke tijd, hoewel dit wel heel belangrijk is voor de cultuur en de tradities op het eiland.

Vakantie op Rhodos

Stond vroeger de Kolossus over de haven van Rhodos, nu staan bij de historische haven standbeelden van een hinde en een bok, twee herten.

De grote symbolen van het eiland, dat het grootste eiland is in de Dodekanesos.

Niet alleen veel geschiedenis en bezienswaardigheden, want Rhodos staat ook bekend om de natuur. Met veel bergen en heuvels, die grotendeels bebost zijn.

Midden tussen deze bergen en heuvels liggen groene en vruchtbare dalen, met veel stromend water.

Om de combinatie van cultuur, bezienswaardigheden, maar ook deze mooie natuur, is Rhodos uitgeroepen tot Unesco wereld erfgoed.

De hoofdstad van het eiland, Rhodos-stad, wordt wel gezien als één van de allermooiste steden in het gebied rond de Middellandse Zee.

De stad ligt op de noordelijkste punt van het eiland, en heeft eigenlijk twee gedeelten, twee verschillende steden.

De moderne stad, en de middeleeuwse stad, die allebei veel dingen hebben die je gewoon moet gaan bekijken. Beide gedeelten hebben zo hun charmes.

Om een paar blikvangers te noemen, en ga die ook echt bekijken, het paleis, de haven. het centrum, Mandraki, en natuurlijk het werkelijk prachtige en indrukwekkende Aquarium, en als je van vertier en uitgaan houdt, dan zit je in Rhodos-stad vooral goed in de zomermaanden, zeg maar in het toeristische seizoen.

Het zuiden van Rhodos wordt gekenmerkt door mooie stranden, bijvoorbeeld bij Prasonissi. Hier kan je natuurlijk van de zon genieten, worden veel watersporten aangeboden, en er hangt een echte vakantiesfeer.

De bossen, en eigenlijk moet je ook een keer een dagje de tijd nemen om deze natuur te gaan bekijken, dus blijf niet alleen maar op de stranden hangen, zijn niet alleen voorzien van oude bomen, maar ook van diverse verborgen watervallen, en natuurlijk diverse zeldzame planten en dieren, zoals het typische Rhodos hert.

Bezienswaardig zijn bovendien nog de middeleeuwse en ommuurde stad Lindos, en de erg mooie Vlinder vallei, naast natuurlijk diverse andere bezienswaardigheden, op een eiland waar je geen genoeg van zult krijgen.