Santorini

Santorini

Santorini is één van de meest opmerkelijke eilanden in Griekenland, en het eiland dat het vaakst gefotografeerd wordt. Opmerkelijk, en een prachtig thema voor foto’s, omdat het eiland ontstaan is in haar huidige vorm, na een vulkaanuitbarsting, waarvan er door de eeuwen heen, diverse hebben plaatsgevonden.

Santorini wordt ook zo vaak gefotografeerd, en dat is ook meteen het grote kenmerk van het eiland, om de veelal witte huizen, die natuurlijk met de blauwe zee en de blauwe lucht als achtergrond, altijd garant staan voor prachtige vakantiefoto’s.

Het eiland is dan ook compleet wat anders dan de andere eilanden in de Griekse archipel.

De vulkaan, waarvan je de krater eigenlijk alleen nog maar kan zien aan de rond de krater liggende eilandjes, heeft er gedeeltelijk ook voor gezorgd dat de natuur zeer bijzonder is.

Indrukwekkend Santorini

Zo is de westkust van Santorini erg indrukwekkend, en dat komt grotendeels door de steil uit het water oprijzende rotsen. Boven op die rotsen staan de kenmerkende witte huizen, wat simpelweg een prachtig panorama is, als je met de boot naar Santorini vaart.

Aan de oostelijke kant van het eiland liggen de kiezel- en zandstranden, die overigens vaak zwart van kleur zijn, ook weer door de vulkaanuitbarstingen.

Natuurlijk doet het eiland wat kaal aan, maar als je wat beter kijkt, dan zal je zien dat het eiland een unieke natuur heeft, met toch heel wat bijzondere planten. En als je hier bent, en het weer is helder, vergeet dan ook zeker niet om de zonsondergang, of juist de zonsopkomst, te bekijken. Adembenemend.

Vanzelfsprekend is de hoofdstad van het eiland, Fira, de plaats die het meest bezocht wordt door toeristen, maar ook Oia is een leuk dorpje, net als de badplaatsen Agios Georgios, Perivolos, Monolithos en Kamari.

Op het eiland zelf, zijn niet echt veel bezienswaardigheden, buiten natuurlijk de witte huizen, de natuur en krater, en de zee, maar wat we je wel kunnen aanbevelen is een boottocht naar één van de andere eilanden rondom Santorini, zoals Nea Kameni, dat bekend staat om de geneeskrachtige warm water bronnen.

Ook een boottocht door de krater, en langs de diverse eilandjes, is erg indrukwekkend, en daarbij heb je ook een goed uitzicht op Santorini.

Overigens zal je misschien ook een filmploeg tegen komen op of bij het eiland, want Santorini is een geliefd decor voor diverse films, zoals bijvoorbeeld in het verleden Lara Croft: The Cradle of Life, en vele andere films.