Samos-stad

Samos

Samos is een eiland wat bij Griekenland hoort. Het ligt in het oosten van de Egeïsche Zee, en het ligt vlak voor de kust van Klein-Azië. Je kunt een rondreis Samos boeken of een eenoudervakantie. Ook een strandvakantie of cultuurvakantie hoort tot de mogelijkheden.

Qua bestuur hoort het eiland bij de Noord-Egeïsche Eilanden. Vathy is de hoofdstad van Samos. Vathy kan gezien worden als een havenstad en het ligt in het noordoosten van het eiland.

Het is een eiland met hoge Bergen. De Kerketefsberg is één van deze bergen. Deze berg ligt in het westen van het eiland en is 1437 meter hoog. Dit zorgt ervoor dat deze berg een van de hoogste bergen is in de Egeïsche Zee.

Ook de Ampelosberg ligt hier. Deze is 1150 meter hoog. Dit allemaal maakt Samos heel erg geschikt voor een vakantie. Hieronder hebben we een greep uit de meest bekende bezienswaardigheden op het eiland.

Samos – stad

Dit is het oudste gedeelte van het eiland. Het wordt ook wel Vathi genoemd.

Vathi was vroeger ook de naam van de hoofdstad. Maar sinds 1834 heet het Samos-stad. De stad heeft leuke kleine steegjes en je kunt hier echt de Griekse cultuur goed opsnuiven. Je kunt hier genieten van een all inclusive eenouder vakantie Griekenland.

De kloosters op Samos
Samos heeft een aantal oude kloosters. Het grootste gedeelte van deze kloosters is ook nog te bezoeken voor toeristen. Panagia Spiliani Klooster is hierbij een van de bekendste en mooiste kloosters van het eiland. Dit komt omdat er een kerk bij hoort. Deze kerk is in een grot gebouwd en dat is heel erg bijzonder om te zien.

Pythagorion Samos
Pythagorion is een badplaats op Samos. Het ligt in het zuidoosten van de stad. De stad heeft haar naam te danken aan het beeld van Pythagoras welke in de haven van de stad staat.

Je kunt vanaf hier veel tripjes met de boot maken. Daarnaast zitten er in deze stad veel horecagelegenheden en andere leuke winkeltjes. Erg leuk om heen te gaan tijdens je vakantie op dit mooie eiland.

Archeologisch museum in Vathy
Het eiland heeft ook een aantal musea. Het archeologisch museum is daar eentje van. Dit museum ligt vlakbij de haven en het stadspark, midden in het centrum dus. In dit museum staat nog een groot gedeelte van het Kouros beeld. Kouros is het Griekse woord voor jonge man.

Het Kouros beeld is ongeveer 5 meter hoog en dat heeft er ook voor gezorgd dat het museum 2 keer van indeling moest worden aangepast.

One thought to “Samos”

Reacties zijn gesloten.