Navagio Beach

Navagio Beach

Navagio Beach wordt wel gezien als één van de allermooiste stranden ter wereld, ligt dichtbij beroemde natuurparken, en is niet alleen een verademing als je wilt genieten van zon, zee en strand, maar is ook gewoon een erg mooi plekje.

De bijnaam van Navagio Beach is Shipwreck Beach, want dit gebied is ook herkenbaar aan het aangespoelde oude scheepswrak, dat midden op het strand ligt.

Een ander kenmerk van Navagio Beach, is toch wel de combinatie van het witte strand, de hoge rotsen, en natuurlijk de grotten, waar je gedeeltelijk in kunt zwemmen en varen, c.q. door kunt zwemmen en varen.

Navagio Beach op het eiland Zakynthos

Navagio Beach ligt op het, toch al erg mooie, eiland Zakynthos, op ongeveer 37 kilometer van de hoofdstad van het eiland, Zakynthos-stad.

Een wit strand, maar niet, zoals het van boven lijkt, met wit zand, maar met witte kiezelstenen, dat per boot bereikbaar is.

Het strand staat natuurlijk ook bekend van de spannende duiken, of base jumps, vanaf de steile rotsen.

Navagio Beach is ook één van de meest gefotografeerde stranden. Simpel omdat het een plaatje is, en het siert dan ook menig fotoalbum, en natuurlijk ansichtkaart.

Het roestige wrak van het schip, ligt al sinds 1982 op het strand, en is afkomstig van een smokkelschip, dat gevuld was met sigaretten en drank, maar het slechte weer niet doorstond, en dus op het strand terecht kwam.

Denk nu overigens niet dat je hier altijd perfect kunt zwemmen, want door de stroming kan het zeewater best wel koud zijn, en de oever en zeebodem lopen toch ook wel vrij snel naar beneden, de diepte in.

In de buurt van Navagio Beach zijn geen dorpjes, en geen accommodaties, maar als je van het uitzicht wilt genieten, is Navagio Beach, althans de rotsen boven het strand, makkelijk met auto, scooter of mountainbike te bereiken.

Het is in ieder geval een uitzicht dat je niet mag missen, met een prachtig uitzicht rondom, op Navagio Beach zelf, en op de rotsen rondom, die wel tot 160 a 220 meter hoog zijn.

Nadeel is wel, dat het hier in de zomermaanden, met zo’n 6.000 toeristen per dag, best wel druk kan zijn. Maar het uitzicht maakt enorm veel goed.

One thought to “Navagio Beach”

Reacties zijn gesloten.